In memoriam… Prof. Univ. Dr. Ion Alin Bîrțoiu – Președintele Asociației Române de Endocrinologie Veterinară

Pe data de 10 iulie 2017 medicina veterinară din România a pierdut , mult prea devreme, un MARE OM, UN PROFESIONIST DE VALOARE, UN LIDER DE OPINIE SI UN PROFESOR DE EXCELENȚĂ!

Este vorba despre Prof. Univ. Dr. Ion Alin Bîrțoiu – Președinte al Asociației Române de Endocrinologie Veterinară și, totodată, Prorector “Evaluarea și asigurarea calității” al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (U.S.A.M.V.) din Bucureşti.

Prof. Univ. Dr. Ion Alin Bîrțoiu a fost un medic veterinar de excepție, cu o largă expertiză domeniile: Obstetrică, Patologia reproducţiei, Însămânţări artificiale şi Ecografie etc.

Profesorul Alin Bîrțoiu a pregătit multe generații de studenți la Facultatea de Medicină Veterinară a U.S.A.M.V. București. A publicat pentru aceștia (și nu numai) mai multe cărți de specialitate, fiind și membru în colectivele de redacție ale mai multor reviste științifice veterinare.

Doctor în ştiinţe medicale veterinare din anul 1999, a fost (din 2010) membru asociat al Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Șișești”, din partea căreia a primit Premiul „Ion Ionescu de la Brad”.

Născut în data de 07 septembrie 1963, a fost vicepreședinte al Colegiului Naţional al Medicilor Veterinari din România, dar și vicepreședinte al Comisiei de Deontologie şi Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari din Bucureşti.

Iar anul acesta, in luna mai, am fost onorați să ne fie alături în calitate de INVITAT SPECIAL la Cea de-a III-a ediție a Galei Innovation in Health, in cadrul căreia noi, organizatorii, impreuna cu membrii Juriului, in prezența a peste 200 de personalități din domeniul sanitar si veterinar, i-am acordat PREMIUL DE EXCELENTA “Innovation in Health” 2017 pentru activitatile  didactice și de cercetare desfasurate la cel mai înalt nivel în cadrul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul U.S.A.M.V. București.

Ramas bun, domnule profesor! Dumnezeu să vă aibă în pază!

Echipa revistei Romanian Journal of Veterinary Medicine & Pharmacology